Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Slotbijeenkomst Talent (h)erkend

9 april 2013
Instituut voor Lerarenopleidingen en Kenniscentrum Talentontwikkeling Hogeschool Rotterdam

Talent (h)erkend – slotbijeenkomst
Op 9 april 2013 vindt de slotbijeenkomst van het onderzoek ‘Talent (h)erkend ‘ plaats. Kunnen leraren met behulp van dialogisch onderwijs de talenten van hun leerlingen herkennen? En kunnen leraren binnen een bepaalde periode de technieken van dialogisch onderwijs zich eigen maken, en zo ja, op welke manier? Het Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam presenteert samen met de Kenniswerkplaats Rotterdams Talent de resultaten van deze vraagstellingen.
Tijdens de slotbijeenkomst zullen de basisconcepten die aan het onderzoek ten grondslag liggen toegelicht worden. Daarbij staan we stil bij het concept ‘dialogisch onderwijs’, het concept ‘veilig en ordelijk leerklimaat’ en het concept ‘talent’. Paul Lakens, directeur Life College in Schiedam, zal zijn focus en visie op Talent (h)erkend geven.
Het onderzoek Talent (h)erkend is gestart in april 2011 en heeft plaats gevonden in twee vmbo-scholen (het Carré College in Rotterdam-West en het Life College in Schiedam) en een basisschool (De Kubus in Rotterdam-Zuid).

 

Programma

14:30 uur Inloop
15:00 uur Welkom
15:05 uur Kenniswerkplaats Rotterdam: Het belang van Talent (h)erkend voor het Rotterdamse
15:50 uur Ervaring met dialogisch onderwijs in de scholen: een dialoog.Premiere van de film gemaakt over het project.
16:20 uur In dialoog met de zaal
16:30 uur Paul Lakens, directeur Life College, focus en visie op Talent (h)erkend.
17:00 uur Aanbieding van het onderzoeksrapport
17:15 uur Gelegenheid tot napraten
Datum Dinsdag 9 april 2013
Locatie Hogeschool Rotterdam
Locatie Academieplein
G.J. de Jonghweg 4-6
3015 GG Rotterdam
Ruimte: La Plaza (H.0.02)

Wij nodigen u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen. U kunt zich tot 5 april 2013 aanmelden via Communicatie-ivl@hr.nl.