Verslag inspiratielunch tijdens onderwijsweek

Tijdens de onderwijsweek op 2 oktober 2023 heeft de gemeente Rotterdam een inspiratielunch georganiseerd, mogelijk gemaakt door de KWP Rotterdams Talent. Onze bijeenkomst bracht professionals samen die actief zijn in onderwijs en zorg. Van intern begeleiders tot beleidsadviseurs, we deelden verschillende perspectieven en hopen op meer inspirerende sessies in de toekomst.

Sofie Sergeant presenteerde haar boek “Perspectieven op inclusief onderwijs,” en haar benadering van kruispuntdenken inspireerde velen van ons. Het idee dat kinderen meer zijn dan hun gedrag en dat we hun verborgen talenten moeten koesteren, maakte indruk. Onderwijs moet kinderen voorbereiden op het vernieuwen van onze gemeenschappelijke wereld, en daarvoor hebben we alle kinderen nodig. Onze kinderen dragen bij aan de toekomstige samenleving, en we hebben elk van hen nodig.

Ter inspiratie willen we je wijzen op de website ProudToTeachAll, https://proudtoteachall.eu/en  waar je filmpjes, blogs en materiaal kunt vinden over inclusief onderwijs en differentiatie. Wordt vervolgd in 2024.

Lees hier het hele verslag: